Stranden

.

Kreta heeft prachtige stranden. Pitsidia is een prima uitvalsbasis voor een strandvakantie.
Parasol op het strand

Matala

Aan de baai van het gezellige plaatsje Matala vind je een mooi en breed zandstrand. Hier kan tegen betaling een parasol en ligbedjes worden gehuurd. Aan het strand vind je diverse restaurants en barretjes met daarachter de gezellige dorpskern met winkeltjes en terrasjes.Matala ligt ca. 4 km van Villa O'ilios.

Komos

Het Komos strand is een prachtig mooi ongerept zandstrand vlakbij Pitsidia (2 km). In het voor- en najaar is het hier heel rustig. Er is ook een gedeelte voor naturisme. Komos was vroeger een Minoïsche havenplaats. Nu is er een archeologische site vlak achter het strand, waar men nog steeds met opgravingen bezig is.

Red Beach

Op circa 25 minuten lopen/klimmen van Matala ligt het prachtige Red Beach, waar het ook is toegestaan naakt te zonnen. Onderweg heb je een mooi uitzicht over de omgeving.

Kalamaki

Aan de boulevard van het badplaatsje Kalamaki vind je diverse gezellige restaurantjes. Op het brede zandstrand zijn de ligbedjes en parasols gratis als je bij de eigenaar een consumptie besteld.

Elafonisi beach

Dit bijzonder mooie strand vind je aan de meest zuidwestelijke punt van Kreta. Het water is hier opvallend blauw en zeer helder. Het zand heeft  op sommige plekken een prachtig  roze gloed. Elafonisi is zeker één van de mooiste stranden van Kreta. Zomers kan het er erg druk zijn. Vanaf Pitsidia is het een hele tocht om er te komen. Vanuit Chania is het ongeveer 75 km naar het zuiden.